GINOP-1.1.7-17-BÉT-6-019 - ESG PILOT

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. által meghirdetett „ESG Pilot-tanácsadási programban való részvételre” című Címzetti Felhívására benyújtott „ESG Pilot – tanácsadási Program a Grain Plus Kft.-nél” című pályázatát (továbbiakban: Pályázat) elbírálta, és a támogatási döntés alapján támogatásra alkalmasnak minősítette. A Grain Plus Kft. 11 250 000 Forint vissza nem térítendő támogatásra jogosult döntés értelmében.

A támogatás tárgya az „ESG Pilot – tanácsadási Program a Grain Plus Kft.-nél” című, GINOP-1.1.7-17-BÉT-6-019 azonosító számú kérelemben és annak mellékleteiben rögzített elszámolható költségeinek az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása.

A projekt összefoglaló adatai

Projekt címe: ESG Pilot – tanácsadási Program a Grain Plus Kft.-nél Kedvezményezett: Grain Plus Korlátolt Felelősségű Társaság
Támogatás összege: 11 250 000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %

A megvalósítás helyszíne: A Grain Plus Kft. tataházai telephelye

A projekt célja

Annak érdekében, hogy a tataházai telephelyünkkel, a környéken egyedülálló módon elindulhassunk egy fenntarthatóbb működés irányába, szerettünk volna részt venni a BÉT ESG Pilot programjában, mely hozzásegített minket az első legfontosabb lépésekhez. Célunk, hogy az ESG szemlélet megjelenjen mind a vállalatirányítási, mind a stratégiai elemekben (pl. ESG stratégia, jelentés). A pályázat megkezdése előtt nem rendelkeztünk ESG stratégiával, azonban célunk, hogy telephelyünk működése az ESG szempontoknak megfeleljen a partneri és vállalati kapcsolódás szempontjából egyaránt. Ennek alapját pedig a pályázat során összeállított stratégia biztosíthatja.

Az ESG érettségben való fejlődés egyre inkább elvárás európai és világgazdasági szinten is. A gazdasági fellendülés mellett célunk, hogy a projekt során végbemenő elemek hozzásegítsenek minket a környezeti, társadalmi értékteremtés felértékelődéséhez.

A projektben vállalt eredmények, műszaki-szakmai vállalások bemutatása

A célok elérése érdekében és a pályázati lehetőségeket figyelembe véve az alábbi szolgáltatásokat vettük igénybe:

 • A működés optimalizációs lehetőségeinek felismeréséhez kielemelt jelentőségű a vállalati működés átvilágítása (a Grain Plus lényegességi elemzése, ESG stratégiája, valamint a 2022- es évre vonatkozó ESG jelentésének nagyrésze a vállalati átvilágítás során – állapotfelmérési kérdőívben – felderített információkra épül)
 • A biztos alapokon nyugvó tervezés miatt fontosnak tartjuk a vállalat működéséhez kapcsolódó lényeges fenntarthatósági témák és érintetti kör meghatározását (a csatolt ESG stratégiai dokumentum és az ESG jelentés tartalmazza mind a meghatározott témákat, mind az érintetti kört).
 • Vállalati ESG stratégia elkészítése, az egyre szigorodó piaci elvárásokkal szembeni megfelelésben, mely által a korábbi partnereink listája is növekedhet (ESG stratégiai dokumentum)
 • Vállalati ESG jelentés elkészítése jól jelzi a fenntarthatóság irányában való elköteleződésünket a fogyasztók és a partnereink számára (csatolt ESG jelentés)
 • A megadott pilot felületre feltölttük a BÉT ESG-módszertan szerinti indikátortáblát a jelenlegi állapotunkat és a fejlődési irányokat tükrözve (indikátorok kiszámításával, módszertani megfelelőségének vizsgálatával és az indikátorok reprodukciójával kapcsolatos vizsgálatok és elemzések lefolytatása)

page1image62654288 page1image62654496

A projekt 2023. május 31-én zárul.

További információ kérhető:

Horváth Péter – ügyvezető
horvath.peter@grainplus.hu

Terménykereskedelem GrainPlus Kft.

Impresszum

GrainPlus Kft.

Adószám     23693179213

Cégjegyzékszám    13 09 176642

Székhely     2724 Újlengyel, Petőfi S utca 48.

Fióktelep, könyvelés     6451 Tataháza, Hrsz 09/44

Telefonszám     +36 30 249 3293

Ügyvezető email     horvath.peter@grainplus.hu

Horváth Péter telefon    +36 30 591 2462

Terménykereskedelem

Cégcsoportunk a számviteli nyilvántartási adóbevallási és befizetési kötelezettségeit maradéktalanul határidőre teljesíti. Társaságunk könyvelését és adóbevallását független könyvelő iroda végzi. Könyvvizsgálóval megbízásban állunk.


  Terményt keresekTerményt kínálok


  IgenNem

  InformációsAjánlat

  OFFER kötelező érvénnyel.
  Tájékoztatjuk, hogy megkeresése ez esetben ajánlattételnek minősül.
  Az ajánlatban említett termény mennyiségét és árát 24 órán át Önnek kötelessége fenntartani.
  A beküldéssel Ön ezt tudomásul veszi és beleegyezik.

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a házat.

  Az oldal további használatával Ön elfogadottnak tekinti a sütik alkalmazását és adatvédelmi nyilatkozatunkat.